Росія стягнула військову техніку до кордону з Україною – Муженко

Читать на русском
Кількість військової техніки уздовж українського кордону з боку Російської Федерації останнім часом значно збільшилася.

Кількість військової техніки вздовж українського кордону з боку Російської Федерації останнім часом значно збільшилася.

З такою заявою виступив начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко в ефірі одного з українських телеканалів, пише «Слово і Діло».

Агресія в Азовському морі: як США можуть покарати РФ?У 10 областях України запровадили воєнний стан терміном на 30 днів. Причина – новий виток конфлікту між Україною та РФ.

«Характер дислокації показує, що в найкоротший термін можуть бути сформовані відповідні наступальні угруповання й спрямування їхніх дій – Україна. Тому ми розглядаємо не один напрямок – Луганська та Донецька області, а йдеться про північно-східні, східні, південні кордони України», – розповів Муженко.

За словами начальника Генштабу, РФ під час навчань «Схід-2018» перекинула зі східних регіонів на свою базу поблизу українського кордону 300 танків Т-62. Він також розповів про формування Росією дивізії в складі двох танкових і двох мотострілкових полків.

«Такі дивізії називають дивізією «Прорив». Очевидно, дивізія створюється не для ведення оборонних дій, а лише для наступальних дій», – зазначив начальник Генштабу.

За його словами, ця дивізія входить до складу 8-ї загальновійськової армії, що дислокується в Новочеркаську.

«І найцікавіше те, що два армійські корпуси, які розташовані на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областях, управляються зі штабу цієї 8-ї загальновійськової армії. Ми бачимо системне формування», – підкреслив Муженко.

Начальник Генерального штабу також повідомив, що Росія збільшила кількість своїх кораблів у акваторії Азовського моря «практично вдвічі».

«Росія демонструє свою готовність нарощувати це угруповання в максимально короткі терміни. Йдеться про можливе перекидання корабельного складу з акваторії Азовського моря, використовуючи Волго-Донський канал до Азовського моря й надалі до Чорного моря. Це теж серйозна ситуація, на яку нам теж необхідно реагувати», – сказав Муженко.

Пославшись на дані розвідки, він зазначив, що останнім часом заходи і бойова оперативність у військових частинах РФ поблизу українського кордону також активізувалися.

Раніше Муженко розповів, який винищувач атакував українські кораблі.

Також нагадаємо, Муженко розповів, скільки танків отримала армія за роки війни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: