Ціна газу з Європи опустилася нижче $170 за тис. куб. м

Читать на русском
Цена газа из Европы опустилась ниже $ 170 за тыс. куб. м. С учетом расходов на транспортировку цена газа на границе Украины с ЕС составляет меньше $ 200 за тыс. куб. м.

НАК «Нафтогаз України» купує газ із Європейського Союзу за ціною близько $ 170 за 1 тис. куб. м.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин після засідання Кабміну в четвер, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Energynews.

«Десь менше $170 (за 1 тис. куб. м газу – Ред.) – це базова ціна на хабах, а з транспортом виходить трошки нижче $200», – сказав він.

Міністр пояснив, що ціни закупівлі він отримує з невеликим запізненням, тому фактична ціна може відрізнятися на кілька доларів за тисячу кубометрів.

Відзначимо, що з урахуванням транспортування ціна газу з ЄС залишається нижчою за ту ціну ресурсу, яку запропонувала російська сторона на перший квартал поточного року. Росія запропонувала Україні купувати газ у першому кварталі 2016 року за ціною $212,23 за тис. куб. м.

Нагадаємо, що в «Нафтогазі» планують збільшити імпорт газу з ЄС втричі. Завдяки запровадженню механізму віртуального реверсу Україна отримає додаткові потужності в розмірі 60-70 млрд куб. на рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: