Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко має намір восени 2017 року завершити слідство у справі розстрілів на Майдані

30 червня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв, що до четвертого кварталу поточного року експертизи щодо розстрілів на Майдані у лютому 2014 року будуть завершені. За його словами, команда прокурорів і слідчих доповідає про готовність до цього часу закінчити слідство (відео 14:54 - 15:48). Трохи пізніше, 11 липня, генпрокурор заявив, що слідство закінчать до кінця осені.
Не виконано
Сказано 30 червня 2017 р.

Джерело

  • https://www.radiosvoboda.org/a/28588454.html
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2264017-u-nabu-zaperecuut-so-prosluhovuvali-telefoni-polakova-i-rozenblata.html
  • Лист Генеральної прокуратури України від 7 грудня 2017 року
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/43393.html

Результат

Відповідно до листа Генпрокуратури від 7 грудня 2017 року, у кримінальних провадженнях щодо подій 2013 — лютого 2014 років проведено понад 3000 судових експертиз. Водночас досудове розслідування у цих кримінальних провадженнях триває, у зв'язку з чим продовжують призначатись численні експертні дослідження, в тому числі щодо подій, пов'язаних з розстрілами учасників акцій протесту у лютому 2014 року у місті Києві.

ВИСНОВОК: восени 2017 року слідство у справі розстрілів на Майдані не було завершене.

7 грудня 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що прокуратура завершила експертизу у справі про злочини під час Євромайдану і пообіцяв, що на початку 2019 року буде завершено слідство у справах Януковича, Захарченка, Якименка, Шуляка щодо розстрілів на Майдані. «Ми завершили експертизу у справі тих осіб, які віддавали, за версією слідства, наказ розстріляти мирний Майдан. Експертиза тривала довго, але її висновки підтверджують фактаж, дуже важко зібраний нашими слідчими. Відтак, на початку наступного року ми завершимо слідство, зможемо пред’явити суспільству, підозрюваним, а пізніше і звинувачуваним, докази того, що саме Янукович, Захарченко, Якименко, Шуляк, відповідно, президент, керівник СБУ, МВС, Внутрішніх військ та їх підлеглі віддали злочинні накази, через які на Майдані загинуло більше ста осіб, більше півтори тисячі були поранені», – заявив Луценко (відео 14:18).