Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Рабінович запевнив, що партія «За життя» та її прибічники не дозволять продавати землю

25 квітня 2017 року народний депутат України Вадим Рабінович заявив, що партія «За життя» та її прибічники не дозволять запровадити ринок землі сільськогосподарського призначення (відео: 41:21).
Не виконано
Сказано 25 квітня 2017 р.

Джерело

  • https://youtu.be/CESlyS2KneI
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=16006

Результат

7 грудня 2017 року парламент голосував за продовження мораторію на продаж землі на один рік. Лише один член партії "За життя" - Нестор Шуфрич підтримав цю ініціативу.

31 березня 2020 року ВРУ прийняла законопроект №2178-10 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Законопроектом передбачено відкриття ринку землі у декілька етапів. Право власності на землю сільськогосподарського призначення після проходження усіх етапів матимуть громадяни України, юридичні особи, які зареєстровані в Україні та учасниками яких є українці, держава або громади, самі територіальні громади, та держава. Селяни матимуть можливість продавати свої паї юридичним особам та державі.

Фракція не підтримала прийняття законопроекту, та наполегливо блокувала його прийняття.