Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман пообіцяв заносити компанії-підрядники за неякісний ремонт доріг до «чорного списку»

14 квітня 2017 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабмін змусить компанії-підрядники виправити недоліки у капітальному ремонті доріг. Крім того, прем'єр міністр пообіцяв, що за неякісний ремонт доріг ці компанії будуть занесені до «чорного списку» (відео: 31:44-32:03).
Не виконано
Сказано 14 квітня 2017 р.

Джерело

  • https://youtu.be/mDzKwP_wLx0?t=31m44s
  • Лист Укравтодору від 13 жовтня 2017 року
  • Лист Укравтодору від 8 грудня 2017 року
  • Лист Укравтодору від 7 листопада 2018 року
  • Лист Укравтодору від 7 листопада 2018 року
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc2

Результат

Відповідно до листа Укравтодору від 8 грудня 2017 року, у 2017 році ДП «Дорожній контроль якості» провело аудит технічного стану об'єктів, роботи на яких виконувалися у 2016 році. Відповідно до результатів перевірки було встановлено список підрядних організацій, які виконали роботи з неналежною якістю (критерії якості, кількість компаній порушників див. скріншот листа).

Також Укравтодор повідомляє, що у 2017 році почав впроваджувати нову концепцію контролю якості, яка передбачає здійснення суворого контролю за виконанням робіт і виявити недоліки, які підрядники змушені будуть ліквідовувати у межах гарантії. Перший такий звіт із виявлення недоліків у виконанні робіт після відповідних доручень дозволив усунути чимало недоліків по всій країні

З метою удосконалення системи контролю якості та створення «чорного списку» недобросовісних компаній Укравтодором з власної ініціативи підготовлено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо контролю якості автомобільних доріг», який потребує підтримки законодавчої влади.

16 березня 2018 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв внести до Ради законопроект про створення чорного списку підрядних організацій, які неякісно виконували дорожні роботи. «Ми його подамо в парламент. Думаю швидкого приймемо. Про чорний список підрядних організацій», – сказав Гройсман.

Відповідно до листа Укравтодору від 7 листопада 2018 року, Укравтодором було розроблено законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо відповідальності недобросовісних підрядних організацій дорожньої галузі» (зміни до законів України «Про автомобільні дороги», «Про публічні закупівлі»). Законопроект доопрацьовується спільно з працівниками апарату ВР, після чого в установленому регламентом ВР порядку буде передано на реєстрацію.

Станом на 20 травня 2019 року Кабмін не вносив до Ради відповідного законопроекту.

Враховуючи те, що протягом двох попередніх років такого списку не було створено, обіцянка отримує статус «не виконано». Варто зазначити, що виправлення недоліків у будівництві доріг передбачається укладеними договорами.

Нагадаємо, 20 травня 2019 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман подав у відставку.