Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко обіцяє провести реконструкцію Контрактової площі

7 квітня 2017 року міський голова Києва Віталій Кличко пообіцяв здійснити реконструкцію Контрактової площі. Роботи з реконструкції Контрактової площі відбуватимуться у декілька етапів. І черга – запуск тимчасової схеми організації дорожнього руху. ІІ черга – реконструкція вул. Покровської, вул. Андріївської та вул. Сагайдачного (на відрізку від вул. Андріївської до Боричевого узвозу). ІІІ черга – реконструкція Контрактової площі та вул. Сагайдачного (Контрактова площа стане суцільною пішохідною зоною). ІV черга – створення транспортно-пересадкового вузла громадського транспорту на Контрактовій площі, з реконструкцією підземного пішохідного переходу, облаштуванням трамвайних і автобусних посадкових платформ.
У процесі
Сказано 7 квітня 2017 р.
Перевіряється

Джерело

  • http://kievcity.gov.ua/news/49492.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=DlRApGaIFZs
  • http://www.abcnews.com.ua/ru/news/skvier-na-kontraktovoi-ploshchadi-ghotov-na-95-foto
  • https://hmarochos.kiev.ua/2018/03/15/yak-viglyadatime-nova-kontraktova-pislya-rekonstruktsiyi-zobrazhennya-eskiznogo-proektu/
  • http://kievvlast.com.ua/text/viktor-smirnov-sered-prioritetivrekonstruktsiya-kontraktovoi-ploshhi-ta-vulitsi-sagajdachnogo
  • https://shotam.info/u-kyievi-pochnet-sia-rekonstruktsiia-shche-odniiei-hilky-shvydkisnoho-tramvaia/
  • Лист КМДА від 26 січня 2021 року
  • Лист КМДА від 26 січня 2021 року
  • Лист КМДА від 15 червня 2021 року

Результат

Станом на 18 вересня 2017 року ремонт скверу на Контрактовій площі підходить до завершальної стадії.

Станом на 15 березня 2018 року завершено ескізний проект пішохідної Контрактової площі та частини вулиці Сагайдачного. Після чого він має пройти експертизу в «Укрдержбудекспертизі».

28 грудня 2018 року голова Подільської РДА Віктор Смирнов розповів про амбітні плани на 2019 рік, серед пріоритетів – реконструкція Контрактової площі та вулиці Сагайдачного. Відповідні проекти зараз проходять експертизу, після якої буде відома остаточна вартість робіт.

12 листопада 2019 року депутати Київської міської ради нарешті погодили реконструкцію Контрактової площі та прилеглих вулиць до неї.

Станом на 26 січня 2021 року здійснюється виготовлення проєктної документації необхідної для реконструкції Контрактової площі.

Реконструкція Контрактової площі запланована в рамках реалізації проекту «Київська вітальня» на території архітектурно-історичної зони у Подільському районі.

Станом на 15 червня 2021 року відбулася презентація проекту переможця архітектурного бліц-конкурсу на визначення кращої концепції організації громадського простору. Переможцем конкурсу став проект «Київська вітальня» Архітектурного бюро «Buro-o», який передбачає облаштування на Контрактовій площі підземного археологічного музею, перетворення частини вул. Сагайдачного на пішохідну, озеленення, нове освітлення та створення комфортного громадського простору, включаючи велосипедну інфраструктуру.