Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Богомолець буде подавати зміни до закону про міжнародні закупівлі

1 квітня 2017 року народний депутат України Ольга Богомолець заявила, що буде подавати зміни до закону про міжнародні закупівлі щодо зміни механізму здійснення закупки ліків організаціями.
Не виконано
Сказано 1 квітня 2017 р.

Джерело

  • http://bogomolets.com/ua/news/2064-olga-bogomolets-ministerstvo-okhoroni-zdorov-ya-ne-sprijmae-zdorovoji-kritiki
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=17972&SKL=9
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=61430

Результат

Станом на кінець листопада 2017 року депутатка Ольга Богомолець так і не ініціювала зміни до закону про міжнародні закупівлі. Обіцянка отримує статус - "не виконано".

18 липня помічник народного депутата України надіслав інформацію, що обіцянка є виконаною, оскільки Ольга Богомолець зареєструвала проект закону №6245. Проте, обіцянка була зафіксована від 1 квітня 2017 року, а згаданий законопроект було зареєстровано 27 березня, тобто до дати фіксації обіцянки. Окрім цього, у інтерв’ю зазначалося, що внесення змін до законодавства стосуватиметься положень щодо зміни правил закупівлі ліків міжнародними організаціями, а законопроект №6245 («Про внесення змін до статті 1 Закону України "Про публічні закупівлі" (щодо переліку спеціалізованих організацій, що здійснюють закупівлі) стосується виключення із Закону України «Про публічні закупівлі» вичерпного переліку міжнародних спеціалізованих організацій, що здійснюють закупівлі (надають послуги з організації та проведення процедур закупівель) лікарських засобів, медичних виробів та пов’язаних з цим послуг. Обіцяні ініціативи так і не були зареєстровані Ольгою Богомолець. Таким чином, статус обіцянки залишається «не виконано».