Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Вілкул пообіцяв, що «Опозиційний блок» домагатиметься перегляду квот та інших умов торгівлі України з Європейським союзом

21 березня 2017 року народний депутат Олександр Вілкул пообіцяв, що «Опозиційний блок» домагатиметься перегляду квот та інших умов торгівлі з Європейським союзом (відео:04:11).
Не виконано
Сказано 21 березня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=e4-3uq09y4c
  • http://www.eurointegration.com.ua/news/2017/05/4/7065355/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=62060
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=61907

Результат

4 травня 2017 року комітет Європарламенту з міжнародної торгівлі проголосував за розширення безмитних квот для України з окремими винятками.

21 червня 2017 року Верховна Рада ухвалила проект постанови №6517 «Про Звернення до Європейського Парламенту щодо запровадження додаткових торговельних преференцій ЄС товарам, походженням з України», однак фракція «Опозиційного блоку» не підтримала це рішення.

Зазначимо, що у переддень голосування за згаданий документ народний депутат Олександр Вілкул зареєстрував проект постанови №6597 «Про Звернення Верховної Ради України до Ради ЄС, Європейського Парламенту, Європейської Комісії та Кабінету Міністрів України з метою скасування ввізного мита, зборів та інших платежів на продукцію походженням з України, тарифні квоти на яку були вичерпані з початку цього року українськими експортерами продовольчих товарів різних груп згідно Угоди про Повну та всеохоплюючу зону вільної торгівлі між Україною та ЄС».Однак, вона не може бути розглянути в день голосування за постанову №6517.

ВИСНОВОК: незважаючи на власну обіцянку та публічну позицію щодо необхідності перегляду квот та інших умов торгівлі України з Європейським Союзом, ОБ не голосував за проект постанови про звернення до Європейського Парламенту щодо запровадження додаткових торговельних преференцій ЄС для українських товарів (№6517), мотивуючи це тим, що має власну схожу ініціативу (№6597). Однак відповідно до регламенту роботи ВРУ, вона не могла бути розглянута через пізні терміни реєстрації . Оскільки ОБ не підтримав ідею звернення до європейських інституцій щодо перегляду квот ЄС на українські товари, обіцянка отримала статус «Не виконано»