Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Тетерук заявив, що фракція «Народного фронту» ініціюватиме відставку віце-спікера парламенту Оксани Сироїд

15 березня 2017 року народний депутат України Андрій Тетерук заявив, що фракція «Народного фронту» домагатиметься відставки віце-спікера парламенту Оксани Сироїд через закриття нею пленарного засідання у зв'язку з появою правоохоронців, які брали участь в інциденті з Володимиром Парасюком на блокпосту в Слов'янську. Зазначимо, що представник НФ Юрій Береза закликав віце-спікера дати можливість виступити співробітникам правоохоронних органів, яких Парасюк нібито дозволив собі побити.
Не виконано
Сказано 15 березня 2017 р.

Джерело

  • http://www.pravda.com.ua/news/2017/03/15/7138176/
  • http://www.pravda.com.ua/news/2017/03/15/7138191/
  • http://zik.ua/news/2017/03/18/pislya_podiy_z_samovilnym_zakryttyam_zasidannya_vr_o_syroid_mala_b_pity_u_1063103
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=17947&SKL=9
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/site2/p_deputat_list
  • Лист голови Верховної Ради Андрія Парубія від 3 травня 2017 року
  • https://www.youtube.com/watch?v=9W_4cfBMa74&feature=youtu.be

Результат

На початку травня голова Верховної Ради Андрій Парубій у відповіді на наш запит повідомив, що для проведення розслідування, які становлять суспільний інтерес, парламент може утворювати тимчасові слідчі комісії. Згідно з інформацією, розміщеною у базі даних законопроектів електронної комп'ютерної мережі веб-сайту парламенту, народні депутати не виступили з ініціативою створити ТСК для розслідування обставин закриття засідання 15 березня заступником спікера ВРУ Оксаною Сироїд. Про результати інших перевірок, що проводяться уповноваженими органами, ні Верховна Рада ні її керівництво остаточної інформації не отримували.

Восени ми таки вирішили поцікавитися у Андрія Тетерука чому фракція не ініціювала відставку віце-спікера. За його словами, в результаті обговорення вказаного питання не було знайдено однієї позиції, тому воно залишається відкритим (відео:01:10).