Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Бойко заявив, що фракція «Опоблоку» буде голосувати лише за соціальні законопроекти

22 лютого 2017 року народний депутат України Юрій Бойко заявив, що парламентська фракція «Опозиційного блоку» голосуватиме лише за соціальні законопроекти. Він додав, що до таких належать документи про перегляд Бюджету, підвищення мінімальної пенсії та скасування тарифів.
Не виконано
Сказано 22 лютого 2017 р.

Джерело

  • http://opposition.org.ua/news/yurij-bojko-opozicjjnijj-blok-golosuvatime-tilki-za-ti-zakonoproekti-yaki-dijsno-potribni-lyudyam.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=10966
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=10968

Результат

Незважаючи на обіцянку, що ОП братиме участь лише у голосуванні за соціальні закони, 23 лютого 2017 року депутати від "Опозиційного блоку" голосували за ті чи інші ініціативи. Зокрема, 5 нардепів підтримали законопроект №5610 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо удосконалення механізмів забезпечення завдань кримінального провадження)", 25 депутатів голосували за підтримку поправки №10 народного депутата Южаніної Н.П. до проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування спадщини) (№0940), яка направлена на повернення податкової міліції тощо.

ВИСНОВОК: депутати від "Опозиційного блоку" голосували за законопроекти, які не відносяться до категорії соціальних законопроектів.