Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"
  • Голова депутатської фракції "Батьківщина"
  • Член Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Тимошенко заявила, що «Батьківщина» позиватиметься до суду через відмову Парубія реєструвати постанову про звільнення Гройсмана

13 лютого 2017 року народний депутат України Юлія Тимошенко заявила, що «Батьківщина» позиватиметься до суду через відмову спікера Андрія Парубія та Секретаріату Верховної Ради зареєструвати проект постанови про звільнення Володимира Гройсмана з посади прем'єр-міністра (відео). За її словами, така відмова суперечить Конституції та Регламенту ВРУ. Додамо, що 10 лютого на офіційному сайті парламенту з'явилася інформація про реєстрацію відповідного документа, однак за годину її було видалено.
Не виконано
Сказано 13 лютого 2017 р.

Джерело

  • https://youtu.be/Axzgdp_KNSM
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=61125
  • https://www.slovoidilo.ua/2017/02/13/novyna/polityka/ministr-yustycziyi-rozpoviv-yak-mozhna-zvilnyty-hrojsmana
  • http://ba.org.ua/batkivshhina-napolyagaye-na-vidstavci-premyer-ministra-ta-golovi-nacbanku-yaki-rujnuyut-ukra%D1%97nu/
  • https://youtu.be/IFVGuP6NErA
  • http://ba.org.ua/batkivshhina-zareyestruvala-proekt-postanovi-pro-viznannya-diyalnosti-uryadu-grojsmana-nezadovilnoyu/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=61639
  • Лист партії «ВО «Батьківщина» від 19 травня 2017 року

Результат

13 лютого 2017 року міністр юстиції Павло Петренко повідомив, що постанова про відставку Гройсмана є неконституційною.

На засіданні Погоджувальної ради 13 березня 2017 року народний депутат України Юлія Тимошенко звернулася з вимогою до голови Верховної Ради Андрія Парубія зареєструвати проект постанови про звільнення прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Однак спікер відмовився, заявивши, що реєстрація цього документа без підписів 150 парламентаріїв під ним порушуватиме законодавство (відео: 48:54-50:15).

14 квітня 2017 року «батьківщинівці» зареєстрували проект постанови №6385 «Про відхилення звіту Кабінету Міністрів України та визнання діяльності Кабінету Міністрів України незадовільною».

19 травня 2017 року, у відповідь на інформаційний запит редакції ІА «Слово і Діло», у прес-службі партії «ВО «Батьківщина» повідомили, що після реєстрації її постанови про відхилення звіту уряду необхідність у судовому позові до спікера Андрія Парубія перестала бути актуальною.

ВИСНОВОК: Всупереч власній офіційній позиції, що спікер Андрій Парубій вчинив протиправні дії, коли відмовив у реєстрації постанови про звільнення Володимира Гройсмана з посади прем'єр-міністра, упродовж двох місяців (з 13 лютого по 14 квітня 2017 року) представники «Батьківщини» не звертались з відповідним позовом до суду.

Зазначимо, що після того, як 14 квітня 2017 року чинний Кабмін втратив імунітет, постанову про відхилення його звіту мав право зареєструвати будь-який парламентарій.