Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Данилюк пообіцяв протягом року реформувати митницю

6 лютого 2017 року міністр фінансів України Олександр Данилюк пообіцяв протягом року реформувати митницю (відео 28:15 - 28:58).
Не виконано
Сказано 6 лютого 2017 р.

Джерело

  • https://youtu.be/SD1AM1YlvU8?t=28m15s
  • http://www.kmu.gov.ua/control/publish/article?art_id=250141228
  • https://dt.ua/ECONOMICS/kabmin-vidmovivsya-vid-zaplanovanih-reform-dfs-i-mitnici-265858_.html
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/249858680

Результат

11 січня 2018 року Кабмін прийняв рішення про скасування постанови про затвердження концепції реформування системи органів державної податкової та митної політики, а також постанови про реорганізацію територіальних органів Державної фіскальної служби. Скасовані постанови були прийняті 29 березня і 19 липня 2017 року.

Вони передбачали створення Міжрегіональної митниці та головного Міжрегіонального управління ДФС. Обласні митниці та енергетичну митницю планувалося реорганізувати шляхом приєднання до Міжрегіональної митниці. Об'єднані державні податкові інспекції мали бути приєднані до головних управлінь ДФС в областях, а останні, в свою чергу, разом з Офісом великих платників податків – включені до складу Міжрегіонального головного управління ДФС.

В. о. голови ДФС Мирослав Продан, а також парламентський комітет з питань податкової та митної політики розкритикували ці ініціативи Міністерства фінансів, назвавши їх реалізацію неможливою.

31 січня 2018 року прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що реформа ДФС залишається актуальним завданням для влади.

ВИСНОВОК: протягом року міністру фінансів Олександру Данилюку не вдалося реформувати митницю.