Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Радник Міністра внутрішніх справ України

Геращенко заявив, що проект «Миротворець» не буде закрито ні за яких обставин

20 січня 2017 року народний депутат України Антон Геращенко заявив, що проект «Миротворець» не буде закрито ні за яких обставин. «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Виконано
Сказано 20 січня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/anton.gerashchenko.7/posts/1263464340407077?pnref=story
  • https://myrotvorets.center/
  • http://www.metroplus.com.ua/anton-gerashhenko-v-kakom-to-smysle-my-obmanuli-putina/
  • https://lb.ua/news/2018/06/21/401036_mirotvorets_podvergaetsya_massovoy.html

Результат

За словами Антона Геращенка, станом на серпень у відкритій базі даних проекту «Миротворець» більш 118 тисяч записів про осіб, які воювали проти України – громадяни Росії, іноземних держав, українці, які піддалися на російську пропаганду і воюють проти своєї країни. Крім того, на базі створеного планується запуск проекту «Сепаратор» – суспільно-доступна база даних, де можна буде по фотографії людини перевірити чи не був він терористом або сепаратистом.

Наприкінці червня з'явилася інформація, що сайт "Миротворець" піддається потужній інформаційній "фейк"-атаці. Російські ЗМІ масово публікують і поширюють фейкову інформацію про те, що в базу даних нібито внесений президент США Дональд Трамп "за нібито його висловлювання про те що Крим тепер належить Росії".

Станом на липень 2019 року проект "Миротворець" продовжує діяти. Обіцянка виконана.