Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Логвинський домагатиметься відкриття кримінального провадження по заявам Олександра Онищенка за корупційну діяльність при уряді Яценюка

6 грудня 2016 року народний депутат України Георгій Логвинський заявив, що спільно з фракцією «Народного фронту» вимагатиме від генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро відкрити кримінальне провадження по заявам Олександра Онищенка за корупційну діяльність при уряді Ареснія Яценюка (відео). “СЛОВО І ДІЛО” ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата України, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Виконано
Сказано 6 грудня 2016 р.

Джерело

  • http://nfront.org.ua/news/details/pravoohoronni-organi-mayut-rozsliduvati-korupcijnu-diyalnist-onishenka-georgij-logvinskij
  • http://www.pravda.com.ua/news/2016/12/6/7129039/
  • http://112.ua/politika/teteruk-o-zayavlenii-v-nabu-delo-zaregistrirovano-i-nachato-rassledovanie-357865.html
  • http://ua.racurs.ua/news/80095-nabu-pochalo-rozsliduvaty-plivky-onyschenka

Результат

6 грудня 2016 року перший заступник голови фракції «Народного фронту» Андрій Тетерук повідомив, що підписана депутатами заява щодо відкриття кримінального провадження по свідченням Олександра Онищенка про підкуп нардепів була передана до Національного антикорупційного бюро.

7 грудня Андрій Тетерук повідомив про зареєстровану та розпочату НАБУ справу по Олександру Онищенку.

8 грудня керівник Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив, що НАБУ почало розслідувати «плівки Онищенка». За його словами, провадження зареєстровано і буде перевірятися. НАБУ планує звернутися до нардепа, щоб він надав бюро записи розмов. Ситник зазначив, що заява Онищенка унікальна, тому що він визнає свою провину.

ВИСНОВОК: НАБУ відкрило кримінальне провадження по заявам Олександра Онищенка за фактами підкупу народних депутатів України.