Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко запевнив, що взимку вулиці міста не посипатимуть хімічними речовинами

4 листопада 2016 року в інтерв’ю одному з телеканалів Київський міський голова Віталій Кличко запевнив, що взимку на вулицях міста не будуть використовувати хімічних реагентів. За його словами, «Київавтодор» посипатиме дороги сіллю, яка розмішується з піском.
Виконано
Сказано 4 листопада 2016 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/news/?id=2120
  • Лист керівника апарату Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) В. Бондаренка №009-541 від 09.03.2017 р.
  • Лист керівника апарату Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) В. Бондаренка №009-541 від 09.03.2017 р.

Результат

9 березня 2017 року керівник апарату виконавчого органу Київської міськради (КМДА) Володимир Бондаренко повідомив, що зимове утримання вулично-дорожньої мережі столиці виконується відповідно до правил експлуатації, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №54 від 14 лютого 2012 року. Для очищення вулиць і доріг використовується механохімічний спосіб, тобто засоби механізації та хімічні реагенти. Відповідно до розпорядження КМДА №328 «Про впровадження сучасних технологій зимового прибирання автошляхів у м. Києві» від 9 березня 2000 року, у якості реагенту використовується технічна сіль. Крім того, обробку деяких ділянок вулиць та тротуарів здійснюють піском та піщано-соляною сумішшю.

У КМДА додали, що у країнах Європи та Північної Америки оптимальним реагентом для зимового утримання доріг визнано технічну сіль, що підтверджується її багаторічним застосуванням в цих країнах.

ВИСНОВОК: протягом зимового періоду для утримання вулично-дорожньої мережі Києва хімічні речовини не застосовувались.