Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Бурбак запевняє, що фракція «Народного фронту» підтримає ініціативу Андрія Парубія про введення візового режиму з Росією

4 жовтня 2016 року народний депутат України Максим Бурбак запевнив, що фракція «Народного фронту» підтримає ініціативу Андрія Парубія про введення візового режиму з Росією.
Архів
Сказано 4 жовтня 2016 р.

Джерело

  • http://nfront.org.ua/news/details/narodnij-front-pidtrimaye-vvedennya-vizovogo-rezhimu-z-rosiyeyu-maksim-burbak
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=58085
  • http://www.pravda.com.ua/news/2017/02/10/7135036/
  • http://ua.112.ua/polityka/parubii-spodivaietsia-shcho-v-2017-rotsi-rada-proholosuie-za-vizovyi-rezhym-z-rosiieiu-362620.html
  • http://nfront.org.ua/news/details/narodnij-front-vimagaye-zaprovadzhennya-vizovogo-rezhimu-z-rosiyeyu-maksim-burbak
  • http://www.pravda.com.ua/news/2017/06/9/7146389/

Результат

В лютому 2017 року було оприлюднено результати спільного проекту Київського міжнародного інституту соціології і російської недержавної дослідницької організації «Левада-Центр». Згідно вказаної інформації, ставлення населення України до Росії залишається незмінним (позитивно ставиться 40%, негативно – 47% українців), ставлення населення Росії до України стало кращим у порівнянні з вереснем 2016. Спікер ВРУ Андрій Парубій висловив сподівання, що візовий режим з Росією буде введений в наступному році.

В квітні 2017-го лідер фракції «Народного фронту» Максим Бурбак виступив з трибуни Верховної Ради з вимогою ввести візовий режим з країною-агресором. За його словами, стосунки з Російською Федерацією повинні відбуватися в санкційному режимі, а візовий перетин кордону – питання національної безпеки і захисту української держави. В свою чергу, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що відомство готове реалізувати рішення про введення візового режиму з РФ, але наголосив, що Росія буде намагатися втягувати в обов'язкове російське громадянство українців за кордоном, чому і треба запобігти.

Станом на кінець жовтня 2018 року проект постанови №4030 "Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо припинення дії Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації" Верховна Рада не розглядала.

Обіцянка в категорії "архівні обіцянки" доки не буде проведено комплексний та об'єктивний аналіз її виконання