Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Меджлісу кримсько-татарського народу

Чубаров запевнив, що Меджліс подасть позов до ЄСПЛ проти РФ через рішення російського суду про заборону цього кримськотатарського представницького органу

30 вересня 2016 року народний депутат України Рефат Чубаров запевнив, що представники Меджлісу будуть подавати позов до Європейського суду з прав людини проти Російської Федерації через рішення суду про заборону Меджлісу. Чубаров зазначив, що позов подадуть найближчим часом, щойно адвокати підготують відповідні документи.
Виконано
Сказано 30 вересня 2016 р.

Джерело

  • http://www.unian.ua/politics/1548576-zaborona-medjlisu-chubarov-zayaviv-pro-pidgotovku-pozovu-do-espl-proti-rosiji.html
  • http://news.liga.net/ua/news/politics/14688333-ukra_na_podala_do_spl_p_yat_pozov_v_proti_kra_ni_agresora_ros_.htm
  • http://www.slovoidilo.ua/2017/03/31/novyna/pravo/medzhlis-podav-yevropejskyj-sud-rosiyu

Результат

9 лютого 2017 року міністр юстиції Павло Петренко повідомив. що його відомство веде підготовку шостого позову до ЄСПЛ у справі про заборону діяльності Меджлісу.

31 березня 2017 року правозахисний центр «Меморіал», який представляє Меджліс у ЄСПЛ, повідомив, що подав скаргу до Європейського суду з прав людини проти російської влади у зв'язку з тим, що остання включила Меджліс до списку екстремістських організацій і заборонила його діяльність.

ВИСНОВОК: представники Меджлісу подали позов до ЄСПЛ проти РФ через рішення російського суду про його заборону.