Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"
  • Голова депутатської фракції "Батьківщина"
  • Член Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Тимошенко запевнила, «Батьківщина» допоможе організувати всеукраїнський референдум щодо заборони продажу землі сільськогосподарського призначення

28 вересня 2016 року народний депутат України Юлія Тимошенко запевнила, що «Батьківщина» долучиться до організації всеукраїнського референдуму щодо мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. За її словами, такий референдум було ухвалено провести за підсумками «Форуму аграріїв Кіровоградщини» 27 вересня.
Виконано
Сказано 28 вересня 2016 р.

Джерело

  • http://ba.org.ua/batkivshhina-borotimetsya-z-rejderstvo-v-zemelnij-sferi/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60199
  • http://ba.org.ua/29-zhovtnya-batkivshhina-provede-vseukra%D1%97nske-selyanske-viche/
  • http://ba.org.ua/53956-2/
  • Лист від ЦВК

Результат

6 жовтня 2016 року усі присутні на пленарному засіданні народні депутати від фракції «Батьківщини» підтримали ухвалення законопроекту №5123-1 «Про внесення змін до розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель», продовжуючи таким чином дію мораторію ще на рік.

7 жовтня 2016 року Юлія Тимошенко знову наголосила на намірі її політичної сили організувати всеукраїнський референдум щодо зазначеного питання.

27 жовтня 2016 року на офіційному сайті партії було анонсовано проведення віча, в якому візьмуть участь представники громадських селянських організацій, фермери, сільські та селищні голови, а також депутати від «Батьківщини».

7 квітня 2017 року Тимошенко повідомила, що її політична сила розпочинає підготовку до всеукраїнського референдуму щодо заборони продажу землі.

21 лютого 2019 року ЦВК нам повідомила, що «Батьківщина» ініціювала проведення референдуму щодо мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. Однак, ЦВК не може приймати рішення про проведення відповідного референдуму через ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва від 26 квітня 2017 року.

Враховуючи, що ВО «Батьківщина» як і обіцяла намагалася організувати зазначений референдум, обіцянка отримує статус "виконано".