Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Голова Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Климпуш-Цинцадзе пообіцяла, що інфраструктурні питання Закарпаття будуть винесені на розгляд українсько-угорської міжурядової комісії

26 вересня 2016 року віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе запевнила, що питання перспективи приєднання до міжнародного транспортного коридору, будівництва закарпатської ділянки автомагістралі М-3, а також розбудови об’їзної дороги навколо м. Берегово будуть вчасно винесені на розгляд українсько-угорської міжурядової комісії.
Виконано
Сказано 26 вересня 2016 р.

Джерело

  • http://www.carpathia.gov.ua/ua/publication/content/14263.htm
  • Лист заступника міністра-керівника апарату Мінінфраструктури Дмитра Роменського від 28 грудня 2016 року

Результат

Відповідно до листа заступника міністра-керівника апарату Мінінфраструктури Дмитра Роменського від 28 грудня 2016 року, у рамках офіційного візиту прем'єр-міністра Володимира Гройсмана до Угорщини підписано Протокол намірів щодо всебічного розвитку контрольно-пропускних пунктів та інфраструктурних сполучень на кордоні між Україною та Угорщиною. Відповідно до цього документа, угорська сторона надасть кредит на фінансування будівництва спільних інфраструктурних проектів, зокрема й нової об'їзної дороги місто Берегове — село Астей до МАПП «Лужанка». Наразі Держагентством автомобільних доріг до Кабміну внесено орієнтовний план заходів щодо реалізації угоди. Також сторони домовились про включення до карти регіональної Транс'європейської транспортної мережі (TEN-T) дорожнього сполучення між Україною та Угорщиною з точкою перетину кордону Дийда — Берегдароц. Угорці висловили готовність побудувати до 2020 року автошлях М-3 до українського кордону. Україна побудує відрізок дороги зі свого боку.

ВИСНОВОК: українська та угорська сторони уклали угоду щодо надання Угорщиною цільового кредиту на фінансування будівництва спільних інфраструктурних проектів, зокрема й нової об'їзної дороги у рамках підписаного Проколу намірів щодо всебічного розвитку контрольно-пропускних пунктів та інфраструктурних сполучень на державному кордоні між країнами.