Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Клімкін запевнив, що до 19 вересня 2016 року міжнародний суд отримає перший великий позов проти Росії

12 вересня 2016 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про те, що перший великий позов проти Росії буде поданий Україною вже на цьому тижні (12-18 вересня - ред.). Позов стосується Конвенції ООН з морського права.
Виконано
Сказано 12 вересня 2016 р.

Джерело

  • https://www.rbc.ua/ukr/news/pervyy-bolshoy-isk-protiv-rossii-budet-podan-1473721552.html
  • http://mfa.gov.ua/ua/press-center/news/50813-zajava-mzs-ukrajini-shhodo-porushennya-arbitrazhnogo-provadzhennya-proti-rosijsykoji-federaciji-vidpovidno-do-konvenciji-oon-z-morsykogo-prava
  • http://www.eurointegration.com.ua/news/2016/09/14/7054563/

Результат

14 вересня 2016 року Україна подала позов проти РФ в міжнародний трибунал ООН з морського права. Україна ініціювала арбітражне провадження проти Російської Федерації відповідно до Конвенції Організації Об'єднаних Націй з морського права з метою захисту своїх прав як прибережної держави в прилеглих до Криму морських зонах в Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці. Україна просить арбітражний трибунал підтвердити її права як прибережної держави та зобов’язати Російську Федерацію припинити міжнародно-протиправні діяння у відповідних морських акваторіях, надати Україні відповідні запевнення і гарантії їх неповторення та відшкодувати Україні всі завдані Російською Федерацією збитки.