Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Онищенко заявив, що приїде в Україну для участі в суді, якщо йому дадуть гарантії, що арешту не буде

8 серпня 2016 року народний депутат України Олександр Онищенко заявив, що приїде в Україну для участі в суді, якщо йому дадуть гарантії, що арешту не буде, а відбудеться прозорий судовий процес.В разі виконання таких умов народний депутат може приїхати в Україну вже цього тижня (відео 01 :30).
Архів
Сказано 8 серпня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=-D1dqg4si5o
  • http://ua.interfax.com.ua/news/general/362996.html
  • https://www.rbc.ua/ukr/news/nabu-predostavilo-razyasneniya-interpolu-1475246688.html

Результат

30 вересня 2016 року директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив, що НАБУ надало роз’яснення Інтерполу, що справа депутата Верховної Ради України Олександра Онищенка не є політичною, проте Інтерпол зможе прийняти рішення про оголошення депутата Верховної Ради України Олександра Онищенка в міжнародний розшук не раніше жовтня цього року через те, що він є чинним народним депутатом, а відтак має особливий статус.

Нагадаємо, Солом’янський районний суд Києва задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про затримання народного депутат України Олександра Онищенка для приводу його в суд, щоб обрати запобіжний захід. 10 серпня 2016 року Олександра Онищенко оголошено у всеукраїнський розшук.