Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Омелян заявив, що крапка у питанні перейменування аеропорту «Бориспіль» буде поставлена у вересні 2016 року

26 липня 2016 року міністр інфраструктури Володимир Омелян пообіцяв, що крапка у питанні перейменування аеропорту «Бориспіль» буде поставлена у вересні 2016 року. Міністр додав, що представники міністерства, депутати та громадськість зберуться у вересні і вирішать питання перейменування. Нагадаємо, що у голосуванні щодо присвоєння київському Міжнародному аеропорту «Бориспіль» імені видатної особистості, яке завершилося 15 липня на сайті Міністерства інфраструктури, переміг Іван Мазепа.
Не виконано
Сказано 26 липня 2016 р.

Джерело

  • http://day.kyiv.ua/uk/article/ekonomika/reformy-na-slabenku-triyechku
  • http://www.ukrinform.ua/rubric-society/2084571-omelan-hoce-obgovoriti-perejmenuvanna-borispola-z-nardepami.html
  • http://antikor.com.ua/articles/123957-aeroport_borispilj_zberehe_staru_nazvu_popri_initsiativu_pro_perejmenuvannja
  • http://www.kbp.aero/
  • Лист міністерства Інфраструктури України від 4 листопада 2016 року

Результат

Станом на 14 вересня 2016 року міжнародний аеропорт «Бориспіль» не перейменовано, оскільки проти цього виступив трудовий колектив підприємства. Нагадаємо, що, за законом, змінювати назву підприємства можна тільки після схвалення такої ініціативи працівниками летовища.

Згідно листа Міністерства інфраструктури України від 4 листопада 2016 року, з метою вивчення громадської думки щодо присвоєння нової назви аеропорту выдомство на своєму офіційному веб-сайті провело онлайн-опитування. Міністр направив листа з результатами голосування до ВРУ і попросив народних депутатів врахувати думку громадян та прийняти відповідне рішення. Мінінфраструктури розраховує на підтримку парламентаріїв для того, щоб переконати колектив аеропорту.

Враховуючи те, що у вересні представники міністерства, депутати та громадськість не зібрались і відповідно не вирішили питання перейменування аеропорту редакція ІА «Слово і Діло» присвоює обіцянці статус «Не виконано».

У серпні 2017 року Володимир Омелян повідомив, що до питання перейменування аеропорту «Бориспіль» повернеться після приходу в Україну ірландської лоукост-авіакомпанії Ryanair.