Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Пашинський заявив, що Дмитро Марченко понесе відповідальність за звинувачення на його адресу щодо корупційних схем на конкурсних торгах Міноборони

25 липня 2016 року народний депутат України Сергій Пашинський заявив, що начальник Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитро Марченко понесе відповідальність за звинувачення на його адресу щодо корупційних схем на конкурсних торгах Міністерства оборони (відео:19:15). Зазначимо, що звинувачення на адресу депутата стосуються тендеру щодо постачання продуктів харчування українським військовим, який відбувся 1 березня через систему публічних електронних закупівель ProZorro.
Не виконано
Сказано 25 липня 2016 р.

Джерело

  • http://www.5.ua/video/pashynskyi-rozpoviv-shcho-maie-statysia-aby-voiennyi-stan-stav-realnistiu-interviu-121092.html
  • https://citysite.dp.ua/news-society/2016/07/23/marchenko-nazvav-prichetnih-do-korupciynih-shem-dovkola-postachannya-viys-kovim-produ-1469265012
  • http://gazeta.ua/articles/politics/_nabu-ne-viyavilo-oznak-korupciyi-u-zakupivlyah-minoboroni-pashinskij/729950
  • http://112.ua/politika/rade-predlagayut-sozdat-vsk-dlya-rassledovaniya-zloupotrebleniy-v-ukroboronprome-350002.html
  • http://ua.112.ua/polityka/poroshenko-vyviv-pashynskoho-z-nahliadovoi-rady-ukroboronprom-353555.html
  • Лист народного депутата Сергія Пашинського від 2 лютого 2017 року

Результат

20 жовтня 2016 року Сергій Пашинський повідомив, що за результатами перевірок на рахунок корупційної складової в закупівлях міністерством оборони в т.ч. продуктів харчування не виявлено. Депутат зазначив, що частину матеріалів по вказаній справі веде військова прокуратура.

2 листопада 2016 року парламентський комітет з питань запобігання та протидії корупції рекомендував Верховній Раді створити тимчасову спеціальну комісію для розслідування зловживань в державному концерні «Укроборонпром». В той же час, комітет відхилив ініційований депутатом Сергієм Капліним проект постанови про причетність глави парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони Сергія Пашинського і керівників держпідприємств, які входять до складу державної концерну, до крадіжки майна та коштів цих підприємств № 5267.

18 листопада Президент України Петро Порошенко видав указ про зміни в наглядовій раді «Укроборонпром», згідно з яким було припинено повноваження члена наглядової ради Сергія Пашинського.

В своєму листі від 2 лютого 2017 року №02-02/02/17 народний депутат Сергій Пашинський повідомив, що інформація відносно притягнення до відповідальності Дмитра Марченка за звинувачення на його адресу щодо корупційних схем на конкурсних торгах Міноборони відсутня.

ВИСНОВОК: Сергій Пашинський не домігся покарання начальника Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ за «неправдиві» обвинувачення.