Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Співаковський запевнив, що буде боротися, щоб заклади 1, 2 рівня аккредитації залишались на державному забезпеченні

22 липня 2016 року народний депутат України Олександр Співаковський на виступі ради ректорів Запорізької області запевнив, що буде боротися, щоб заклади 1, 2 рівня аккредитації залишались на державному забезпеченні та в зоні державної політики. Співаковський наголосив, що це спільна точка зору, яку відстоює також міністр освіти і науки Гриневич Л.(відео: 00 : 23).
Виконано
Сказано 22 липня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=YCYqFI7dYn0
  • http://solydarnist.org/?p=101601
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=11233

Результат

6 лютого 2017 року народний депутат України Олександр Співаковський заявив, що законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» №5240 повинен врегулювати питання щодо цілого сектору освіти, а саме технікумів і коледжів. В тому разі, якщо він буде прийнятий 10% – 15% усіх технікумів і коледжів отримають ліцензії та стануть університетами, а інші підуть в зону профтехосвіти і будуть претендувати на фінансування з місцевих бюджетів.

21 березня 2017 року ВРУ ухвалила за основу та в цілому законопроект №5240. Тим самим було забезпечено роботу коледжів і технікумів в структурі Міністерства освіти, і вони отримуватимуть фінансування з державного бюджету. Також виші І та ІІ рівня акредитації зможуть здійснювати прийом на здобуття вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» до 2019 року. Олександр Співаковський підтримав це рішення.

ВИСНОВОК: заклади 1, 2 рівня акредитації залишились на державному забезпеченні.