Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Геращенко запевнила, що вибори на окупованих територіях відбудуться лише після встановлення режиму припинення вогню та після виведення російських військ

19 липня 2016 року народний депутат України Ірина Геращенко запевнила, що вибори на окупованих територіях відбудуться лише після того як настане режим припинення вогню, після виведення російських військ та ухвалення парламентом України відповідних ініціатив ( 28:35 - 29:53).
Архів
Сказано 19 липня 2016 р.

Джерело

  • http://www.5.ua/video/herashchenko-poiasnyla-navishcho-fsb-vydaie-perekladacha-obsye-za-ahenta-sbu-interviu-120519.html
  • https://www.bbc.com/ukrainian/features-47988162

Результат

20 жовтня 2016 року народний депутат України Ірина Геращенко виступаючи в ефірі "Право на владу" заявила, що на зустрічі Нормандської четвірки українська сторона відстоювала питання виведення іноземних військ з окупованих територій, встановлення контролю на кордонах з боку ОБСЄ, а потім мінська група має пропрацювати питання повернення української влади на території Сходу (відео 01 год. 02 хв.).

21 квітня 2019 року в Україні відбувся другий тур виборів Президента України. На окупованих територіях голосування не проводилось. Водночас режим припинення вогню не встановлено, а російські війська продовжують перебувати на території України. Обіцянка переноситься до архіву через те, що не були дотримані умови виконання обіцянки.