Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Парубій пообіцяв винести на голосування у ВРУ законодавчі ініціативи щодо спрощення процедури притягнення народних депутатів до відповідальності

18 липня 2016 року Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що на розгляд парламенту буде винесено питання про спрощення процедури притягнення народних депутатів до відповідальності. Парубій зазначив, що таке внесення обов'язково відбудуться, якщо ВРУ не знайде політичної волі для позитивного голосування за законопроект про зняття депутатської недоторканості (відео 59:23-1:00:51).
Не виконано
Сказано 18 липня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=gZ95uv6lbq4

Результат

20 липня 2016 року у Верховній Раді України було зареєстровано проект закону про внесення змін до статті 218 та глави 35 закону України «Про Регламент Верховної Ради України» (щодо тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України та заміни слова «арешт» на словосполучення «тримання під вартою») (№4028а).Зміни ускладнюють народним депутатам, до яких є претензії прокуратури виїжджати за кордон під час здійсненн досудових дій по відношенню до них. Передбачається, що запропоновані законопроектом зміни щодо обмеження виїзду дадуть змогу правоохоронним органам ефективніше реалізувати рішення ВРУ про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт. Крім того, заміна слова «арешт» на слова «тримання під вартою» «усуває неузгодженість між цим законом та Кримінальним процесуальним кодексом України, який прийнято пізніше».

Станом на 18 липня 2017 року Андрій Парубій так і не виносив на розгляд ВРУ законодавчі ініціативи щодо спрощення процедури притягнення народних депутатів до відповідальності.