Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко запевнив, що восени до парламенту буде внесено законопроект, який вирішить проблеми з паркуванням на вулицях українських міст

18 липня 2016 року мер Києва Віталій Кличко повідомив, що восени до парламенту повторно буде внесений відповідний проект закону, який вирішить проблеми з паркуванням. За словами мера, він особисто буде зустрічатися з фракціями Верховної Ради, щоб переконати депутатів ухвалити закони, які дозволять вирішити проблеми з паркуванням авто на вулицях українських міст. Варто зазначити, що законопроекти № 2228 та 3584, прийняття яких вирішували низку проблем у сфері паркування транспортних засобів, були відхилені та зняті з розгляду.
Виконано
Сказано 18 липня 2016 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1928
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60428
  • Пояснювальна записка до законопроекту
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=2186

Результат

4 листопада 2016 року до Верховної Ради було внесено Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів. Серед ініціаторів законопроекту народний депутат Дмитро Білоцерковець - радник міського голови Києва. В пояснювальній записці вказується, що проект Закону розроблено з метою впровадження в Україні цивілізованої комфортної системи паркування транспортних засобів, що базується на європейській практиці та збалансовує інтереси місцевої громади та автомобілістів. Прогнозні розрахунки по місту Києву свідчать, що до 2020 року за умови прийняття цього законопроекту бюджет столиці може отримати близько 1 млрд гривень (на сьогодні столиця отримує всього близько 70 млн грн на рік за цим напрямом).

8 грудня під час річного звіту на посаді міського голови Кличко зазначив, що Київ вже півтора року очікує ухвалення парламентом поданих законопроектів, які б надали повноваження навести лад з паркуванням.

ВИСНОВОК: восени до парламенту був внесений законопроект №5364, ухвалення якого сприятиме вирішенню проблем з паркуванням на вулицях українських міст.