Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Петренко планує з 2017 року підключити центри адміністративних послуг до процесу легалізації громадських формувань

5 липня 2016 року міністр юстиції Павло Петренко заявив, що планує з 2017 року максимально підключити центри надання адміністративних послуг до процесу легалізації громадських формувань. «Ми маємо план до кінця цього року провести всі підготовчі заходи і з наступного року максимально підключити центри надання адміністративних послуг до процесу легалізації громадських формувань. Таких центрів по всій країні понад 700», – повідомив міністр.
Виконано
Сказано 5 липня 2016 р.

Джерело

  • https://minjust.gov.ua/ua/news/48438
  • Лист Міністерства юстиції України від 12 квітня 2017 року
  • https://www.facebook.com/PavloPetrenko.official/videos/479902172370879/
  • лист міністерства

Результат

Відповідно до листа Міністерства юстиції від 23 червня 2018 року, у 2016 році Міністерством юстиції було проведено підготовчі заходи щодо легалізації громадських формувань у ЦНАП. Так, було затверджено порядок державної реєстрації громадських формувань, яким передбачено особливості проведення реєстрації через фронт-офіси (центр надання адміністративних послуг) та запроваджено пілотний проект у частині реєстрації громадських формувань місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Наразі, за інформацією головних територіальних управлінь юстиції, прийом та видачу документів поданих для державної реєстрації громадських формувань здійснює 521 ЦНАП та 77 центрів надання вторинної безоплатної правової допомоги.

ВИСНОВОК: станом на 23 червня 2018 року легалізувати громадське формування можна у 521 центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) та у 77 центрах вторинної безоплатної правової допомоги.