Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко обіцяє перевірити законність обшуків НАБУ адвокатів фігурантів «газової справи» Онищенка

6 липня 2016 року генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв, що ГПУ проведе перевірку за фактами обшуків співробітниками НАБУ адвокатів фігурантів «газової справи» Онищенка. Луценко додав, що до нього з цього приводу вже звернулися народні депутати та адвокатські об'єднання.
Виконано
Сказано 6 липня 2016 р.

Джерело

  • http://ua.112.ua/suspilstvo/lutsenko-pro-obshuky-u-advokativ-po-hazovii-spravi-tse-np-my-provedemo-perevirku-323185.html
  • Лист в.о. начальника відділу розгляду запитів на публічну інформацію Генеральної прокуратури України Молованюка Віктора від 17 серпня 2016 року

Результат

Згідно відповіді в. о. начальника відділу розгляду запитів на публічну інформацію ГПУ Віктора Молованюка від 17 серпня 2016 року щодо законності дій спіробітників НАБУ під час обшуків в офісах адвокатів фігурантів «газової справи» Онищенка, повідомляється, що відповідний нагляд, в рамках ЗУ «Про Прокуратуру», здійснює Спеціалізована антикорупційна прокуратура ГПУ.

В ході слідства Спецпрокуратура розглянула понад 20 аналогічних запитів від адвокатів, громадських організацій та народних депутатів. За результатами проведеної перевірки порушень вимог кримінального процесуального законодавства та ЗУ «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» встановлено не було.