Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Розенблат заявив, що не буде голосувати за законопроект про спецконфіскацію без внесення в нього змін

15 червня 2016 року народний депутат України Борислав Розенблат заявив, що не голосуватиме за законопроект про спеціальну конфіскацію без внесення в нього змін (відео:04:20). Зазначимо, що 14 червня в Верховній Раді було зареєстровано альтернативний раніше внесеному законопроекту №4057 — проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення дієвих механізмів, спрямованих на виявлення майна, набутого злочинним чи іншим неправомірним шляхом, запобігання його використанню всупереч інтересам суспільства і держави» №4811. Депутати фракції «Народного фронту» виступили з вимогою негайного прийняття вказаного законопроекту за основу та в цілому.
Виконано
Сказано 15 червня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=3DpG96EmpmQ
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=7854
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=59541
  • http://nfront.org.ua/news/details/narodnij-front-prodovzhuvatime-napolyagati-na-konfiskaciyi-groshej-yanukovicha-maksim-burbak

Результат

16 червня 2016 року Верховна Рада голосувала за проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення дієвих механізмів, спрямованих на виявлення майна, набутого злочинним чи іншим неправомірним шляхом, запобігання його використанню всупереч інтересам суспільства і держави» №4811, по якому рішення не було прийнято у зв'язку з відсутністю необхідної кількості голосів. Борислав Розенблат не голосував за вказаний законопроект.

5 липня вказаний законопроект було відкликано суб'єктом подання та зареєстровано альтернативний «Проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей стягнення в дохід держави необґрунтованих активів та активів, власник яких не встановлений» №4890.

Зазначимо, що лише в останній версії запропонованого законопроекту про спецконфіскацію були враховані усі зауваження та побоювання критиків.