Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Аваков обіцяє сформувати два ступені освіти від МВС

11 червня 2016 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що більшу кількість міліцейських вузів буде закрито, замість них буде сформовано два ступені освіти.
Не виконано
Сказано 11 червня 2016 р.

Джерело

  • http://interfax.com.ua/news/interview/349567.html
  • Лист Міністерства внутрішніх справ України від 9 грудня 2016 року
  • https://zaxid.net/avakov_zayaviv_pro_pochatok_roboti_politseyskoyi_akademiyi_v_ukrayini_n1447592
  • Лист Міністерства внутрішніх справ України від 10 травня 2018 року
  • https://mvs.gov.ua/ua/news/3190_Sistema_pidgotovki_pravoohoronnih_kadriv_potrebu_vdoskonalennya__Oleksiy_Tahtay_FOTO.htm
  • Концепція МВС затверджена наказом від 29 січня 2018 року №51
  • https://www.5.ua/suspilstvo/novi-liudy-nova-filosofiia-v-ukraini-zapratsiuvala-akademiia-patrulnoi-politsii-163854.html
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/580-19
  • https://mvs.gov.ua/ua/institution
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/580-19

Результат

Відповідно до листа Міністерства внутрішніх справ України від 10 травня 2018 року, наказом МВС від 25 листопада 2016 року № 1252 затверджено Концепцію реформування освіти в Міністерстві внутрішніх справ. Відповідно до абзацу 2 розділу V Концепції «Очікувані результати реалізації Концепції», результатом реалізації Концепції, серед всього іншого, передбачено: оптимізацію мережі навчальних закладів у МВС та підвищення ефективності управління системою підготовки кадрів; запровадження трирівневої моделі підготовки кадрів. Відповідно до розділу III Концепції «Мета, завдання та принципи реформування освіти» Концепція перебуває на третьому етапі реалізації – внесення необхідного коригування (2-й квартал 2018 року).

Станом на липень-серпень 2019 року ВНЗ МВС продовжують проводити вступну кампанію за різними спеціальностями.

Нагадаємо, що у жовтні 2016 року заступник міністра внутрішніх справ Олексій Тахтай акцентував увагу на необхідності внесення змін до Закону України «Про Національну поліцію» в частині регулювання питань щодо діяльності вищих навчальних закладів в рамках реформування системи підготовки правоохоронних кадрів. Станом на серпень 2019 року відповідних змін в Закон не внесено. Стаття 72 Закону України «Про Національну поліцію» передбачає 4 рівні професійного навчання поліцейських: первинна професійна підготовка; підготовка у вищих навчальних закладах із специфічними умовами навчання; післядипломна освіта; службова підготовка.

Також варто зазначити, що Концепція МВС затверджена наказом від 29 січня 2018 року №51 передбачає запровадження трирівневої моделі підготовки поліцейських.

Враховуючи те, що реформування системи підготовки правоохоронних кадрів не завершено, тому обіцянці після позачергових виборів ВРУ і незадовго до відставки уряду присвоєно статус «не виконано».