Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Кропивницького

Райкович запевнив, що жоден працівник пологового будинку №2, у разі прийняття рішення про створення єдиного закладу, не попаде під скорочення

16 травня 2016 року під час виїзної наради в пологовому будинку №1 міський голова Кіровограда Андрій Райкович розглянув можливість створення єдиного комунального закладу, шляхом приєднання пологового будинку № 2 ім. «Святої Анни» до пологового будинку № 1. Очільник міста наголосив, що жоден працівник пологового будинку №2, у разі прийняття рішення про створення єдиного закладу, не попаде під скорочення.
Виконано
Сказано 16 травня 2016 р.

Джерело

  • http://www.kr-rada.gov.ua/news/rishennya-pro-obdna.html
  • http://kr.depo.ua/ukr/kr/vikonkom-kropivnitskogo-ne-pogodiv-ob-ednannya-pologovih-25102016161000
  • http://akulamedia.com/usi-pratsivniki-polovogo-budinku-svjatoi-anni-dali-zgodu-na-nove-pratsevlashtuvannja
  • http://centr.kr.ua/news/glavvrach-vtorogo-roddoma-predlozhit-rabotu-i-dat-ee--eto-raznye-veschi
  • http://www.kr-rada.gov.ua/news/miskiy-pologoviy-budinok-u-kropivnitskomu-vikonuvatime-funktsiyi-perinatalnogo-tsentru-ii-rivnya.html
  • http://www.kr-rada.gov.ua/news/oksana-makaruk-pologoviy-budinok-1-u-kropivnitskomu-stane-vizitivkoyu-oblasnogo-tsentru.html
  • Лист заступника міського голови Грабенко Олександра Володимировича

Результат

25 жовтня 2016 року виконком Кропивницького не погодив об'єднання пологових будинків №1 та №2. Мер міста Андрій Райкович доручив до винесення питання на сесію міськради, де прийматиметься остаточне рішення, "грамотно виписати всі нюанси".

16 грудня 2016 року під час профільної депутатської комісії начальник управління охорони здоров'я міської ради Оксана Макарук повідомила, що усі працівники пологового будинку N2 ім. Св. Анни підписали два накази, з якими під час останньої зустрічі в медзакладі їх ознайомили члени ліквідаційної комісії. За її словами, 100 % працівників підписали наказ про вивільнення зі своїх посад, а також усі дали згоду на запропоновані посади у новому медзакладі.

Проте за словами головного лікаря пологового будинку №2 Володимира Капко, чиновники просто обманюють їх. Уже в березні більшість персоналу виявиться за бортом, тому що вакантних місць не знайдеться. Також головний лікар уточнив, що вже з наступного року згідно з реформою охорони здоров'я, буде масштабне скорочення лікарів, тому далеко не всі з 219 працівників пологового будинку №2 працевлаштуються в першому, навіть маючи бажання.

25 квітня 2017 року виконавчий комітет міської ради Кропивницького погодив Статут комунального закладу «Міський пологовий будинок з функціями перинатального центру ІІ рівня», який утворився внаслідок оптимізації мережі лікувально-профілактичних закладів в обласному центрі та об’єднання пологових будинків №1 та №2.

За інформацією головного лікаря пологового будинку №1 Людмили Романів від 15 травня 2017 року після об’єднання медичні працівники з обох пологових будинків стали єдиним колективом. Жоден працівник не втратив роботу. Водночас відбувається інтенсивний обмін досвідом, збільшилася кількість пологів.

Відповідно до листа Кіровоградської Міської ради від 1 червня 2017 року, 17 листопада 2016 року Кіровоградська міська рада прийняла рішення про оптимізацію мережі лікувально-профілактичних закладів комунальної власності м. Кропивницького та реорганізацію пологового будинку №2 ім. «Святої Анни» шляхом приєднання до пологового будинку №1. Усі працівники пологового будинку №2 отримали пропозиції щодо працевлаштування на рівноцінні посади в пологовому будинку №1 та попереджені про майбутнє вивільнення. 15 лютого 2017 року 185 працівників, за їх згодою, були звільнені по переводу до пологового будинку №1. 26 працівників пологового будинку №2 письмово відмовились від переведення до пологового будинку №1 та були звільнені у зв'язку з ліквідацією пологового будинку №2. Звільненим працівникам виплачені в повному обсязі усі виплати. Від працевлаштування відмовились працівники пенсійного віку та зовнішні сумісники, які мають основне місце роботи.

ВИСНОВОК: жоден працівник не втратив роботу через скорочення.