Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Савченко пообіцяла, що ініціює створення міжнародного комітету зі звільнення українських в’язнів

27 травня 2016 року народний депутат України Надія Савченко пообіцяла, що ініціює створення міжнародного комітету із звільнення українських в’язнів.
Не виконано
Сказано 27 травня 2016 р.

Джерело

  • http://ba.org.ua/nadiya-savchenko-iniciyuvatime-stvorennya-mizhnarodnogo-komitetu-iz-zvilnennya-ukra%D1%97nskix-vyazniv/
  • http://gazeta.ua/articles/politics/_savchenko-zajnyalasya-komitetom-zi-zvilnennya-politvyazniv/705931
  • https://youtu.be/wuOcuQVepi8

Результат

Під час круглого столу сесії ПАРЄ 19 червня 2016 року народний депутат України Надія Савченко анонсувала створення нею комітету з питань звільнення українських політв'язнів, які перебувають на території Російської Федерації. Вона додала, що комітет діятиме на громадських засадах, а світові політики, які до нього увійдуть, матимуть можливість висловлювати свою позицію як звичайні люди, не несучи за це політичну відповідальність.

20 жовтня 2016 року Надія Савченко заявила, що не стала займатись створенням міжнародного комітету зі звільнення українських політв'язнів на офіційному рівні, тому що вже проводить аналогічну роботу, спілкуючись з дипломатами з інших країн та розповідаючи про власне бачення вирішення зазначеного питання. За її словами, комітет так і працює, — це асамблея співдружності, де можна заручитись підтримкою якоїсь певної ідеї (відео: 55:00).