Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Семерак заявив, що за два тижні з енергоблоку №1 ЧАЕС вилучать паливо

26 травня 2016 року міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив, що за два тижні Україна завершить виймання ядерного палива з всіх енергоблоків на ЧАЕС (відео 22:50 - 23:24). Нагадаємо, що 16 травня 2016 року міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявляв, що до кінця травня на Чорнобильській атомній станції завершиться вилучення пошкодженого палива з останнього енергоблоку №1.
Виконано
Сказано 26 травня 2016 р.

Джерело

  • https://www.rbc.ua/ukr/news/semerak-vyemka-otrabotannogo-dernogo-topliva-1463406983.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=FQcZ-8dk_JU&feature=youtu.be
  • http://www.menr.gov.ua/press-center/news/123-news1/4978-ostap-semerak-bloky-chornobylskoi-aes-povnistiu-zvilneni-vid-vidpratsovanoho-iadernoho-palyva

Результат

6 червня 2016 року міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак повідомив про те, що вивантаження відпрацьованого ядерного палива із енергоблоку №1 завершене. До цього від ядерного палива були повністю звільнені енергоблок №2 і №3. Міністр повідомив, що роботи по вивантаженню блоків від відпрацьованого ядерного палива тривали 9 років. До завершення будівництва сховища СВЯП-2, яке фінансується за рахунок міжнародної технічної допомоги, паливо тимчасово зберігатиметься у сховищі СВЯП-1.