Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Данилюк зобов'язаний створити сучасну біржову інфраструктуру

14 квітня 2016 року Верховна Рада України призначила міністром фінансів України Олександра Данилюка. Програма діяльності Кабміну зобов'язує Олександра Данилюка створити сучасну біржову інфраструктуру та умови для функціонування товарного біржового ринку.
Архів
Сказано 14 квітня 2016 р.

Джерело

  • http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1099-19#n7
  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248958510
  • https://www.rbc.ua/ukr/news/nbu-nktsbfr-zaklyuchili-memorandum-sotrudnichestve-1498550216.html
  • https://www.pravda.com.ua/news/2018/06/7/7182649/

Результат

27 червня 2017 року Національний банк України і Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку уклали «Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у розвитку інфраструктури ринку капіталів в Україні». Виконувач обов'язків голови Національного банку Яків Смолій заявив, що Меморандум закріплює цілі трансформації ринків капіталу, принципи їх функціонування, а також визначає кроки, необхідні для їх реформування. У подальшому цей документ повинен стати концептуальною основою для нового закону про депозитарну систему України.

Станом на початок червня 2018 року законопроект «Про ринки капіталу та регульовані ринки» № 7055 повернуто на доопрацювання. Законопроект спрямований на впровадження в Україні передової міжнародної практики, в тому числі з урахуванням останніх законодавчих змін в ЄС, та передбачає уніфікацію підходів до регулювання діяльності бірж.

Розробкою удосконалень біржової інфраструктури займається Нацкомісія з цінних паперів і фондового ринку.

6 червня 2018 року прем'єр Гройсман ініціював відставку Данилюка. Наступного дня Верховна Рада звільнила Олександра Данилюка з посади міністра фінансів. Станом на цей день сучасну біржову інфраструктуру не створено. З цих причин обіцянка перенесена до розділу «архів».