Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Парубій пообіцяв, що у травні 2016 року ВРУ буде розглядати питання реформування роботи парламенту

26 квітня 2016 року Голова Верховної Ради України Андрій Парубій пообіцяв, що на наступному пленарному тижні депутати розглядатимуть питання щодо реформування роботи Верховної Ради.
Виконано
Сказано 26 квітня 2016 р.

Джерело

  • http://www.rada.gov.ua/news/Top-novyna/129162.html
  • http://www.ukrinform.ua/rubric-politycs/2026422-nardepi-vidmovilisa-vklucati-do-poradku-dennogo-zakonoproekti-sodo-reformi-vr.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=7549

Результат

Питання реформування режиму роботи Верховної Ради України розглядалися на пленарному засіданні ВРУ 31 травня 2016 року. Однак, народні депутати навіть відмовилися включати до порядку денного сесії законопроекти спрямовані на реформування діяльності парламенту. Зокрема, парламентаріям пропонувалося включити до порядку денного законопроект 4696 та альтернативні проекти законів 4696-1, 4696-2 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації окремих положень пунктів 3, 4, 5, 8, 11, а також пунктів 10 та 44 Рекомендацій Місії Європейського Парламенту з оцінки потреб, що розроблені з метою підвищення якості українського парламентаризму та викладені у "Доповіді та Дорожній карті щодо внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України". Варто додати, що по кінцевому голосуванні за питання включення в роботу цих законопроектів проголосувало за лише 202 депутати, з них лише 148 членів коаліції.