Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Геращенко запевнила, що у травні парламент ухвалить зміни до регламенту роботи ВРУ

25 квітня 2016 року перший віце-спікер ВРУ Ірина Геращенко заявила, що вже у травні парламент ухвалить важливі рішення, які стануть змінами до регламенту роботи Верховної Ради. Вона зазначила, що рішення будуть прийматися з урахуванням рекомендацій, які підготували міжнародні експерти на чолі з колишнім президентом Європарламенту Петом Коксом.
Не виконано
Сказано 25 квітня 2016 р.

Джерело

  • http://gazeta.ua/articles/politics/_stalo-vidomo-koli-verhovna-rada-pochne-reformuvatisya/694386
  • http://www.ukrinform.ua/rubric-politycs/2026422-nardepi-vidmovilisa-vklucati-do-poradku-dennogo-zakonoproekti-sodo-reformi-vr.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=7549

Результат

Питання реформування режиму роботи Верховної Ради України розглядалися на пленарному засіданні ВРУ 31 травня 2016 року. Однак, народні депутати навіть відмовилися включати до порядку денного сесії законопроекти спрямовані на реформування діяльності парламенту. Зокрема, парламентаріям пропонувалося включити до порядку денного законопроект 4696 та альтернативні проекти законів 4696-1, 4696-2 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації окремих положень пунктів 3, 4, 5, 8, 11, а також пунктів 10 та 44 Рекомендацій Місії Європейського Парламенту з оцінки потреб, що розроблені з метою підвищення якості українського парламентаризму та викладені у "Доповіді та Дорожній карті щодо внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України". Варто додати, що по кінцевому голосуванні за питання включення в роботу цих законопроектів проголосувало за лише 202 депутати, з них лише 148 членів коаліції. Ірина Геращенко підтримувала розгляд цих законопроектів та голосувала "за".