Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Данилюк має намір використовувати для деофшоризації заходи ОЕСР

19 квітня 2016 року міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що має намір використовувати для деофшоризації заходи, запропоновані Організацією економічного співробітництва та розвитку.
Архів
Сказано 19 квітня 2016 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/o.danyliuk/posts/1608627616124356
  • https://www.rbc.ua/ukr/news/poroshenko-poobeshchal-sdelat-nevozmozhnym-1459926419.html
  • https://ua.112.ua/polityka/robocha-hrupa-z-deofshoryzatsii-vyznachyla-9-krokiv-dlia-vprovadzhennia-v-ukraini-yuzhanina-309585.html
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/249982923
  • Лист Мінфіну від 26 червня 2018 року

Результат

З 1 січня 2017 року Україна приєдналася до Програми розширеного співробітництва в рамках Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) та взяла на себе зобов’язання імплементувати так званий Мінімальний стандарт Плану дій BEPS – обов’язкові чотири заходи із п’ятнадцяти запропонованих.

Імплементація Мінімального стандарту Плану дій BEPS дозволить ефективно протидіяти агресивному податковому плануванню, розмиванню податкової бази і виведенню прибутку з-під оподаткування.

Відповідно до листа Мінфіну від 26 червня 2018 року, ОЕСР випустила рекомендації щодо дій для боротьби з розмиванням податкової бази та виведення прибутку з-під оподаткування – План дій BEPS. У рамках BEPS розроблено 15 кроків, що покривають різні сфери протидії агресивному податковому плануванню. Україна бере на себе зобов'язання імплементувати мінімальний стандарт Плану дій BEPS. Для виконання взятих на себе зобов'язань Мінфін розробив проект Багатосторонньої угоди щодо внесення змін до конвенції про уникнення подвійного оподаткування, який 27 грудня 2017 року було схвалено Кабміном. Станом на кінець червня 2018 року опрацьовується питання щодо надання повноважень в.о. міністра фінансів Маркаровій на підписання зазначеної конвенції.

6 червня 2018 року прем'єр Гройсман ініціював відставку Данилюка. Наступного дня Верховна Рада звільнила Олександра Данилюка з посади міністра фінансів. Станом на цей день мінімальний стандарт Плану дій BEPS не імплементовано. З цих причин обіцянка перенесена до розділу «архів».