Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Стець обіцяє ініціювати зміни до законодавства, які передбачатимуть незмінність прес-служби міністерств

9 квітня 2016 року міністр інформаційної політики України Юрій Стець пообіцяв ініціювати зміни до закону про державну службу і про роботу Кабміну, які передбачатимуть незмінність прес-служби з приходом нового міністра.
Виконано
Сказано 9 квітня 2016 р.

Джерело

  • http://bykvu.com/home/mysli/27948.html
  • Лист міністра інформаційної політики України Юрія Стеця від 13 липня 2016 року
  • Лист Мінінформполітики від 20 квітня 2018 року

Результат

Відповідно до листа Мінінформполітики від 20 квітня 2018 року (пункт 2), в квітні 2016 року міністерство внесло на розгляд, а урядом було підтримано зміни до постанови «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів». Зазначений проект внесено з метою завершення реформи незмінності прес-служб міністерств у разі призначення чи звільнення міністрів.

Метою цієї реформи було поширення на співробітників державних органів, які відповідають за комунікацію із громадськістю та ЗМІ, дії Закону України «Про державну службу» як державних службовців.

ВИСНОВОК: ідея незмінності прес-служби міністерств була втілена ухваленням відповідних змін до постанови, що передбачають завершення реформи незмінності прес-служб міністерств у разі призначення чи звільнення міністрів.