Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кириленко обіцяє внести до ВРУ зміни до Закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України»

1 квітня 2016 року віце-прем'єр-міністр, міністр культури України В'ячеслав Кириленко пообіцяв, що найближчим часом розроблені Мінкультом зміни до ЗУ «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» будуть внесені до ВРУ. Вони передбачають посилення механізму захисту культурної спадщини на окупованих територіях (відео 11:27 - 11:53).
Не виконано
Сказано 1 квітня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=V-8yY-rKKJA
  • Лист заступника міністра культури України Мазур Т.В. від 1 липня 2016 року

Результат

Відповідно до листа заступника міністра культури України Тамари Мазур від 1 липня 2016 року, отриманого ІА «Слово і діло» 4 липня 2016 року, народними депутатами ВРУ Максимом Курячим та Михайлом Гаврилюком ініційовано розроблення проекту закону «Про внесення змін до статті 3 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» (щодо обсягу тимчасово окупованої території, її природних ресурсів та об'єктів спадщини)» №2159. В свою чергу, Мінкультури в межах компетенції підготувало експертний висновок до вказаного законопроекту.

Враховуючи те, що Мінкультом не внесені зміни до ЗУ «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», редакція ІА «Слово і Діло» присвоює обіцянці статус «Не виконано».