Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Рева заявив, що окреме пенсійне забезпечення будуть мати тільки військовослужбовці

23 листопада 2016 року міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що окреме пенсійне забезпечення в Україні будуть мати тільки військовослужбовці.
Виконано
Сказано 23 листопада 2016 р.

Джерело

  • https://www.rbc.ua/ukr/news/napoli-dinamo-prognoz-bukmekerov-match-1479892822.html
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-economics/2229817-spravedlivi-pensii-pidrobitok-bez-podatku-ta-60-rokiv-urad-predstaviv-pensijnu-reformu.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=J4s4BjSiFQc&feature=youtu.be&t=15m24s
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/uryad-shvaliv-rishennya-pro-pidvishennya-pensij-vijskovosluzhbovcyam-volodimir-grojsman
  • http://www.unn.com.ua/uk/news/1730057-pererakhovani-pensiyi-vzhe-otrimali-ponad-pivmilyona-viyskovikh-pensioneriv
  • лист мінсоцполітики

Результат

3 жовтня 2017 року Верховна Рада ухвалила пенсійну реформу. Законопроект передбачає реформування системи призначення спеціальних пенсій, а саме: скасовує спеціальні пенсії для держслужбовців, суддів, науковців та інших категорій. Також скасовується право на призначення пенсії за вислугу років для працівників освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, прокурорських працівників та інших, які раніше могли виходити на пенсію достроково, виняток зроблено лише для військовослужбовців і співробітників силових органів.

У лютому 2018 року Кабмін схвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня 2018 року в середньому на 1,5 тисячі гривень.

Протягом березня–квітня 2018 року пенсії перераховано 543 491 військовому пенсіонеру, у цей же період здійснено виплати перерахованих пенсій з січня 2018 року. Внаслідок проведеного перерахунку розмір пенсії збільшився у понад 463 тисяч військових пенсіонерів.

ВИСНОВОК: внаслідок пенсійної реформи окреме пенсійне забезпечення в Україні отримують лише військовослужбовці.