Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"
  • Голова депутатської фракції "Батьківщина"
  • Член Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Тимошенко запевнила, що «Батьківщина» оприлюднюватиме результати перевірок претендентів на посади міністрів щодо їх зв'язків з олігархічними кланами

30 березня 2016 року народний депутат України Юлія Тимошенко запевнила, що «Батьківщина» оприлюднюватиме результати перевірок претендентів на посади міністрів або будь-яких інших чиновників щодо їх зв'язків з олігархічними кланами (відео:00:41).
Не виконано
Сказано 30 березня 2016 р.

Джерело

  • http://ba.org.ua/vimogi-batkivshhini-shhodo-vxodzhennya-v-novu-koaliciyu-zalishayutsya-nezminnimi-yuliya-timoshenko/
  • https://youtu.be/M2Qcfa4alno
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=58727
  • http://ba.org.ua/vidbulosya-ostanochne-zakriplennya-oligarxichnogo-perevorotu-yuliya-timoshenko/
  • Лист від Юлії Тимошенко

Результат

14 квітня 2016 року Верховна Рада України проголосувала за призначення нового складу Кабінету Міністрів. Відповідну постанову №4424 «Про формування складу Кабінету Міністрів України» підтримало 239 народних депутатів. Однак фракція «Батьківщини» не віддала жодного голосу «За». Додамо, що кандидатури на посади міністрів були запропоновані Президентом Петром Порошенком та новопризначеним прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Того ж дня Юлія Тимошенко заявила, що з призначенням нового уряду в країні відбулося остаточне закріплення олігархічного перевороту.

Згідно з листом народного депутата України Юлії Тимошенко від 22 червня 2016 року, «ВО «Батьківщина» провела перевірку претендентів на посади міністрів силами внутрішньої аналітичної служби партії. Саме через їх залежності від олігархічних кланів фракція не підтримала призначення уряду на чолі з Володимиром Гройсманом. Поряд з цим, висновки аналітичної служби є внутрішнім службовим документом, який не підлягає публікації.

З огляду на те, що результати перевірок претендентів на посади міністрів щодо їх зв'язків з олігархічними кланами так і не були оприлюднені, ІА «Слово і Діло» присвоює обіцянці статус «не виконано».