Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко заявив, що нова парламентська коаліція не співпрацюватиме з екс-«регіоналами»

24 березня 2016 року Юрій Луценко заявив, що нова парламентська коаліція не буде співпрацювати з екс-«регіоналами»
Не виконано
Сказано 24 березня 2016 р.

Джерело

  • https://twitter.com/bpp_solydarnist/status/713017268150603777
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=6702
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=7284

Результат

14 квітня 2016 року ВРУ ухвалила проект Постанови №4423 “Про Кабінет Міністрів України”. Незважаючи на те, що за Постанову проголосувало 257 народних депутатів, її підтримали лише 206 членів коаліції ( представники БПП та НФ). Велику частину голосів “за” віддали представники групи “Відродження” ( 23 - “за”) та група “Воля народу” (16 - “за”), до складу яких входять низка колишніх членів Партії регіонів. Враховуючи, що завдяки саме їхнім голосам прем’єр-міністром України було обрано кандидатуру від коаліції Володимира Гройсмана, ІА “Слово і Діло” розцінює даний факт як доказ співпраці коаліції з “екс-регіоналами”.

12 травня 2016 року ВРУ ухвалила проект Постанови №4654 “Про надання згоди на призначення Президентом України Луценка Ю.В. на посаду Генерального прокурора України ”. Відповідно до Постанови Генеральним прокурором України призначається кандидатура від БПП, яку підтримав НФ, Юрій Луценко. Незважаючи на те, що за закон проголосувало 264 народних депутатів, її підтримали лише 205 членів коаліції ( представники БПП та НФ). Всі представники групи “Відродження” підтримали проект Постанови ( 23 - “за”) та група “Воля народу” (17 - “за”), до складу яких входять низка колишніх членів Партії регіонів. Враховуючи, що завдяки саме їхнім голосам була ухвалена Постанова, ІА “Слово і Діло” розцінює даний факт як факт співпрацю між коаліцією та “екс-регіоналами”.

Враховуючи факти спільного голосування по ключовим питанням коаліції з великою кількістю представників колишньої Партії регіонів, ІА “Слово і Діло” надає обіцянці статус “не виконано”.