Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Васюник обіцяє домогтися зміни керівництва «Укрспирту» за відкритим конкурсом

21 березня 2016 року народний депутат України Ігор Васюник пообіцяв домогтися зміни керівництва ДП «Укрспирт» за відкритим конкурсом (відео:09:25). До відома, депутати Верховної Ради від Львівщини виступили з вимогою розслідувати причетність керівництва Міністерства агрополітики та ДП «Укрспирт» до дестабілізації роботи державних підприємств та корупційних фінансових схем в спиртовій галузі. Відбуваються рейдерські захоплення підприємств. «Укрспиртом» керують люди, які фінансували «антимайдан». Зі слів депутатів, голова ліквідаційної комісії вказаного підприємства Денис Чернов підтримує ділові стосунки з О. Чеботарьовим, який знаходиться в розшуку. Крім того, в незаконний спосіб голова комісії назначив в.о. директора «Укрспирт» Романа Іванюка. Ігор Васюник озвучив вимоги львівських депутатів: відновити діяльність спиртових підприємств області; звільнити діючих керівників; призначити нове керівництво за відкритим конкурсом. Та запевнив, що депутати доведуть ці вимоги до логічного завершення.
Не виконано
Сказано 21 березня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=mS_sVXVj2KI
  • http://portal.lviv.ua/news/2016/03/12/na-lvivshhini-sproba-reyderskogo-zahoplennya-titushkami-derzhpidpriyemstva
  • http://lviv.depo.ua/ukr/lviv/cud-viznav-nezakonnim-zminu-kerivnitstva-ugerskogo-spirtzavodu-30032016171200
  • http://www.me.gov.ua/Documents/Print?lang=uk-UA&id=7478b0b1-2277-419d-83c4-6e4a034dc8ce
  • http://delo.ua/business/popytka-4-opredelen-novyj-glava-ukrspirta-315246/?supdated_new=1462366978
  • Лист народного депутата Ігоря Васюника від 30 травня 2016 року
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr43D?sklikannja=9&kodtip=6&rejim=1&KOD8011=15787
  • http://fakty.ua/217642-sud-razblokiroval-konkurs-na-glavu-ukrspirta---kovaliv
  • http://delo.ua/business/fgi-nameren-prodat-ukrspirt-do-konca-2016-goda-318473/
  • http://gordonua.com/news/politics/ministr-kutovoy-kabmin-ne-vybral-novogo-glavu-ukrspirta-iz-za-neprozrachnogo-konkursa-139536.html
  • http://ua.112.ua/ekonomika/kabmin-pryznachyv-novym-vo-holovy-ukrspyrtu-oleha-drozhzhina-327884.html
  • http://www.ukrspirt.com/cms/management.html

Результат

30 березня 2016 року Залізничний районний суд міста Львова визнав незаконним наказ про звільнення керівника ДП «Угерський спиртзавод» Андрія Малишевського.

13 квітня 2016 року на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України була оприлюднена інформація щодо проведеного в закритому режимі конкурсного відбору на посаду керівника ДП «Укрспирт». За результатами засідань комісії при Комітеті з призначення керівників особливо важливих для

економіки підприємств були відібрані п’ять кандидатур, визнані комісією найкращими.

15 квітня 2016 року останній етап конкурсу на посаду директора держпідприємства «Укрспирт» був заблокований через суд за позовом одного з учасників у зв'язку з його «непрозорим» проведенням.

В своєму листі №264/01/16 від 17 травня 2016 року народний депутат України Ігор Васюник повідомив про стан виконання даної ним обіцянки щодо сприяння в питанні зміни керівництва «Укрспирту». За його словами, питання прозорої та ефективної діяльності лікеро-горілчаної галузі ним спільно з колегами по міжфракційному об'єднанню «Львівщина» піднімалось починаючи з 2014 року. Зокрема, було направлено ряд звернень та запитів на ім'я екс-генпрокурора В. Яреми щодо зловживань керівництва ДП «Укрспирт». Пізніше ряд запитів та звернень були надіслані екс-генпрокурору В. Шокіну щодо корупційних та протизаконних дій керівництва вказаного підприємства та причетність до схем з виготовлення «лівого» спирту керівництва міністерства агрополітики. Необхідно зазначити, що згідно проведеної перевірки ІА «Слово і Діло» запити направлялись депутатом ще в 2015 році - до дати даної ним обіцянки. Зокрема, екс-генпрокурору Шокіну Ігор Васюник запити не направляв.

2 червня 2016 року перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів повідомила, що Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення суду першої інстанції, яке фактично заблокувало конкурс з обрання глави «Укрспирту». За її словами, збори номінаційного комітету очікується наступного тижня. У фіналі залишилося 4 претенденти - 3 українці і 1 іноземець.

14 червня 2016 року голова Фонду державного майна України Ігор Білоус повідомив про наміри продати ДП «Укрспирт» до кінця 2016 року.

5 липня 2016 року пройшов фінальний етап конкурсу з відбору керівника «Укрспирту», але, за словами міністра аграрної політики Тараса Кутового, конкурс завершився без визначення переможця у зв'язку з численними порушеннями і непрозорістю його проведення. За його словами, уряд продовжить пошук «професійного і енергійного менеджера», але невідкладно запускає процес підготовки підприємств до приватизації.

27 липня 2016 року Кабінет Міністрів України розпорядженням від 22 липня№533-р призначив виконуючим обов'язки голови державного підприємства «Укрспирт» заступника голови цього ж підприємства Олега Дрожжіна. Необхідно зазначити, що четвертий конкурс з призначення керівника даного держпідприємства за останні два роки завершився без переможця у зв'язку з «непрозорим» його проведенням, та через те, що жоден з кандидатів не відповідав кваліфікаційним вимогам.