Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Заступник голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Королевська заявила, що «Опоблок» домагатиметься відновлення фінансування ПТУ з Держбюджету

18 березня 2016 року народний депутат України Наталія Королевська заявила, що фракція «Опозиційного блоку» домагатиметься відновлення фінансування професійно-технічних навчальних закладів з Державного бюджету. Нагадаємо, що 4 лютого 2016 року Верховна Рада прийняла за основу та в цілому проект закону «Про внесення змін до закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансування професійно-технічної освіти» №3830-3, проте 18 березня Президент його ветував.
Не виконано
Сказано 18 березня 2016 р.

Джерело

  • http://opposition.org.ua/uk/news/nataliya-korolevska-mi-vimagaemo-vidnoviti-finansuvannya-profesijno-tekhnichnikh-uchilishh-z-derzhbyudzhetu.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=57970
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60034

Результат

Станом на 20 грудня 2016 року пропозиції Президента до Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансування професійно-технічної освіти» №3830-3 очікують на розгляд у сесійній залі Верховної Ради.

20 грудня 2016 року парламент ухвалив пропозиції Кабміну щодо внесення змін до Бюджетного кодексу у частині порядку фінансування закладів професійно-технічної освіти. Тепер, щоб покрити дефіцит місцевого бюджету на фінансування ПТУ, уряд передбачив спеціальну освітню субвенцію з фонду регіонального розвитку.

Фракція «Опозиційного блоку» не голосувала за відповідний проект закону №5131 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо удосконалення складання та виконання бюджетів)».

ВИСНОВОК: оскільки фракція «Опозиційного блоку» не домоглась ухвалення власного законопроекту щодо фінансування ПТУ з Держбюджету, а також не підтримала відповідні урядові пропозиції, редакція ІА «Слово і Діло» присвоює цій обіцянці статус «Не виконано».