Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова політради партії "Народний фронт"

Яценюк пообіцяв не допустити подальшої політизації діяльності держкомпаній

18 березня 2016 року прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв не допустити подальшої політизації діяльності держкомпаній. Глава уряду наголосив, що в процесі проведення конкурсів на призначення керівників державних компаній чиниться жахливий супротив з тією метою, щоб згодом контролювати потоки. За результатами засідання уряду Яценюк доручив Міністерству фінансів та Міністерству економіки розробити нову систему контролю за держпідприємствами.
Архів
Сказано 18 березня 2016 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248901959&cat_id=244276429
  • http://www.slovoidilo.ua/2016/04/14/novyna/polityka/rada-zvilnyla-yacenyuka-j-pryznachyla-hrojsmana-novym-premyer-ministrom

Результат

14 квітня 2016 року Верховна Рада України підтримала постанову №4423 про звільнення Арсенія Яценюка з посади голови Кабінету Міністрів і призначила на цю посаду Володимира Гройсмана. «За» проголосували 257 народних депутатів. Цією ж постановою Рада визнала постанову про незадовільну роботу уряду Яценюка від 16 лютого такою, що втратила чинність. 14 квітня 2016 року президент Американської торгової палати Андрій Гундер заявив, що від нового Кабінету Міністрів України очікують продовження та успішної реалізації судової реформи, що в кінцевому результаті сприятиме належному захисту прав інвесторів та встановленню верховенства права в країні.