Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Пашинський запевняє, що законопроект про повернення арештованих коштів часів Януковича на користь обороноздатності країни буде прийнятий

14 березня 2016 року народний депутат України Сергій Пашинський запевнив, що законопроект про повернення арештованих коштів часів Януковича на користь обороноздатності країни буде прийнятий парламентом.
Не виконано
Сказано 14 березня 2016 р.

Джерело

  • http://nfront.org.ua/news/details/sergij-pashinskij-parlament-maye-povernuti-50-milyardiv-aktiviv-yanukovicha-na-oboronu-ukrayini
  • http://www.pravda.com.ua/news/2016/12/23/7130722/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=9887
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60784

Результат

У вересні Верховна Рада не змогла включити до порядку денного проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення стягнення в дохід держави необґрунтованих активів» №5142.

В жовтні парламент повторно намагався включити вказаний законопроект до порядку денного, але знову рішення прийнято не було.

В грудні Верховна Рада направляла проект на повторне перше читання – знову провал.

Наприкінці грудня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав депутатів в січні проголосувати за ініційований КМУ черговий проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо механізму стягнення необґрунтованих активів на користь держави у порядку цивільного судочинства» №5577. Однак, і цього разу голосів забракло для включення його до порядку денного.

Попри голосування Пашинського за підтримку вказаних законопроектів прийняті вони не були, і намагань в подальшому ввести на законодавчому рівні спецконфіскацію не було.