Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман заявив, що у 2016 році Україна отримає безвізовий режим з ЄС

3 березня 2016 року голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що у 2016 році рішення про безвізовий режим з ЄС будуть прийняті. Гройсман додав, що можливо це станеться навіть у першому півріччі цього року, але це залежатиме від Європейської Комісії (відео 18:35 - 19:05). СЛОВО І ДІЛО ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 3 березня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=5QnCNwWknnY
  • http://www.unian.ua/politics/1681346-nihto-nichogo-ne-perenosiv-u-evroparlamenti-dali-poyasnennya-schodo-rozglyadu-bezvizu-dlya-ukrajini.html
  • http://www.europarl.europa.eu/plenary/en/meetings-search.html?body=SPE&date=15/12/2016&clean=false&term=LONG_TERM&localisation=ALL

Результат

Станом на вересень 2016 року Україна технічно виконала всі умови для отримання безвізового режиму з Європейським союзом.

15 грудня 2016 року Європейський парламент ухвалив пропозиції стосовно механізму тимчасового призупинення дії безвізового режиму Європейського Союзу з третіми країнами.

У Європарламенті повідомили, що питання надання Україні безвізового режиму після завершення міжінституційних переговорів буде поставлене на голосування на найближче пленарне засідання. Міжінституційні переговори можуть бути завершені за один день.

За календарем парламенту ЄС, найближчі пленарні засідання відбудуться в січні 2017 року. Остаточне рішення про безвізовий режим для України має прийняти Європарламент.

ВИСНОВОК: Україна технічно виконала всі умови для отримання безвізового режиму. Але оскільки Володимир Гройсман обіцяв те, що від нього не залежить і відповідно цього не досягнув, редакція «Слово і Діло» присвоює цій обіцянці статус «Не виконано».