Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко має намір створити національний меморіал пам'яті жертв Бабиного Яру

24 лютого 2016 року мер Києва Віталій Кличко висловив переконання щодо необхідності створення національного меморіалу пам'яті жертв Бабиного Яру. Кличко підкреслив, що меморіальний комплекс в українській столиці буде унікальним, оскільки це буде музей пам’яті на місці страшного злочину і великої трагедії. Мер зазначив, що проект створення меморіалу в Києві важливий і непростий, тому планується реалізувати його, залучивши найкращих експертів.
Не виконано
Сказано 24 лютого 2016 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1644
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1927
  • Лист Київської міської ради від 20 жовтня 2017 року
  • Лист Київської міської ради від 20 жовтня 2017 року
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=2942
  • https://www.facebook.com/merkieva/posts/2567672606577004?__tn__=-R
  • https://hmarochos.kiev.ua/2019/05/02/kyyan-zaproshuyut-doluchytysya-do-stvorennya-memorialu-babyn-yar/
  • https://hromadske.radio/news/2020/09/29/derzhavnyy-muzey-pam-iati-zhertv-babynoho-yaru-mozhut-vidkryty-nastupnoho-roku-drobovych

Результат

29 вересня 2020 року очільник інституту національної пам’яті Антон Дробович розповів, що будівництво музею жертв Бабиного Яру мають профінансувати належним чином лише на наступний рік і відкрити до 80 річниці. За його словами, планується, що це буде 4 поверховий музей з освітнім центром. Оскільки каденція Віталія Кличко закінчується в жовтні 2020 року, виконати обіцянку він не встигає. Тому вона отримує статус - не виконано.

Нагадаємо перебіг подій:

18 липня 2016 року Віталій Кличко повідомив, що облаштування меморіалу "Бабин Яр" серед пріоритетів на наступний рік.

20 жовтня 2017 року у Київській міській раді нам повідомили, що питання подальшого розвитку національного заповідника потребує відповідних рішень Міністерства культури.

16 березня 2018 року Міська влада підписала з очільниками державних профільних структур Меморандум про співпрацю у створенні на території Києва Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр». Документ підписали мер Києва Віталій Кличко, міністр культури Євген Нищук, перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець, генеральний директор Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» Борис Глазунов та генеральний директор Благодійної організації «Благодійний фонд «Меморіал Голокосту «Бабин Яр» Геннадій Вербиленко.

14 серпня 2018 року Віталій Кличко висловив впевненість, що за кілька років Меморіал у столиці буде побудований.

Станом на 2 травня 2019 року у Києві розпочалося громадське обговорення будівництва Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр».