Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Директор Національного антикорупційного бюро України

Ситник обіцяє, що справи з «гучними прізвищами» передадуть до суду до кінця березня

16 лютого 2016 року голова Антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що справи проти певних відомих людей передадуть до суду вже в березні.
Виконано
Сказано 16 лютого 2016 р.

Джерело

  • http://gazeta.ua/articles/politics/_sitnik-anonsuye-scho-spravi-z-guchnimi-prizvischami-peredadut-do-sudu-vzhe-u-lyutomu/678828
  • http://ukrreal.info/ua/intervyu/99566-artem-sytnik-genprokuror-ne-mozhet-davat-ukazaniya-otnositelno-antikorruptsionnykh-rassledovaniy
  • http://nabu.gov.ua/novyny/nabu-peredalo-do-sudu-materialy-pershyh-provadzhen-asytnyk
  • http://nabu.gov.ua/novyny/nabu-zavershylo-dosudove-rozsliduvannya-shchodo-apasishnyka
  • http://www.radiosvoboda.org/content/news/27635196.html
  • http://nv.ua/ukr/ukraine/events/pasishniku-zaboronili-vijizhdzhati-za-mezhi-kijeva-103205.html
  • https://nabu.gov.ua/novyny/takyh-skladnyh-korupciynyh-shem-yak-v-ukrayini-nemaye-nide-v-sviti-dyrektor-antykorupciynogo

Результат

Станом на 14 березня 2016 року Солом'янським судом Києва було розглянуто клопотання детективів НАБУ, з метою обрання запобіжного заходу виконавчому директору НАК Нафтогаз України, в. о. заступника голови правління холдингу Андрію Пасішнику. Йому було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

16 березня 2016 року глава Національного антикорупційного бюро Артем Ситник повідомив, що НАБ вже почав передавати в суд справи суддів-корупціонерів, яких спіймали на отриманні хабарів.

25 березня 2016 року спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо прокурора ГПУ Олександра Матюшка, який за 10 тисяч доларів хабара хотів влаштуватися на роботу в Національне антикорупційне бюро України. Обвинувальний акт щодо Матюшка передали до суду.

29 березня 2016 року голова НАБУ Артем Ситник повідомив, що триває розслідування майже сотні кримінальних проваджень. Приміром, 23 березня через прокурорів САП (Спеціалізованої антикорупційної прокуратури) направили до суду обвинувальний акт щодо керівника однієї з держустанов. Його звинувачують у розкраданні 16 мільйонів гривень. Це - шоста справа, передана НАБУ до суду.

Станом на 31 березня 2016 року детективами Національного антикорупційного бюро України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного впливу виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Пасішника на міністра економічного розвитку і торгівлі України Абромавичуса. Наразі триває ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування. По його завершенню обвинувальний акт буде направлено до суду.

Відповідно до статті 296 Цивільного кодексу України ім'я фізичної особи, яка затримана, підозрюється чи обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, або особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, може бути використане (обнародуване) лише в разі набрання законної сили обвинувальним вироком суду щодо неї або винесення постанови у справі про адміністративне правопорушення та в інших випадках передбачених законом.